Julkalendern 2012

Årets julkalender blir en uppföljare på 1996 års julkalender Mysteriet på Greveholm. Mysteriet på Greveholm hamnade som etta både 1999 och 2007 när SVT gjorde omrötsning på vilken julkalender som varit den bästa hittills. Det är SVT Malmö som ansvarar för årets julkalender och det är samma människor bakom nu som då, Jan Zethraeus och Jesper Harrie. De använde 3D teknik redan 1996 och det lär bli mer av den varan i årets uppföljare.

Handling 1996:

Den tokiga familjen Olsson flyttar ut på landet för att fira jul. Av misstag hamnar de i ett slott i stället för det hus de egentligen skulle hyra. Det visar sig att det spökar på slottet, men det skrämmer inte de yngre barnen, Lillan och Ivar, som gärna går på skattjakt och letar efter mysterier. Storasystern Melitta är dock mycket rädd för spöken (och även spindlar) och vill flytta hem igen. Snart kommer hon i kontakt med tidningsbudet Måns som bestämmer sig för att fotografera spökena Staffan och Jean. Så småningom utvecklas deras vänskap till en kärlekshistoria. Föräldrarna, Leif och Astrid, tror inte på spöken, och är helt ovetande om vilket mysterium som barnen börjar kasta sig in i. Spökena vill nämligen till en början få bort familjen från slottet, men efter ett tag inser de att hemligheterna som ruvar i slottet till sist bör avslöjas.

Läs mer här

Lite från inspelningen på SVT Play

2 thoughts on “Julkalendern 2012

Lämna ett svar