Recept från Allers Julmagasin.
Lingonmousse med pepparkaksbotten
4 personer
50 g smör
20 pepparkakor
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
3 dl grädde
1 1/2 dl rårörda lingon
Garnering:
Färska bär eller frysta tinade
Riven choklad
Citronmeliss
Gör så här: Smält smöret. Kör pepparkakorna till fina smulor i en matberedare och blanda ihop med smöret. Tryck ut i botten på en form med löstagbar botten.
Dela äggen i bitit och gulor. Vispa gulorna med florsockret. Vispa vitorna till ett hårt skum i en separat bunke och vispa grädden i en annan. Blanda försiktigt gulorna med vitorna och sen med grädden. Blanda till sist ner de rårörda lingonen. Fördela smeten ovanpå pepparkaksbotten i formen och ställ in i frysen i fyra timmar. Ta ut och skär i bitar, servera med färska eller tinade bär med lite riven choklad och citronmeliss på toppen.