Saffransscones

Recept från Allers Julmagasin.

Saffransscones
8 scones
225 grader

3 dl vetemjöl
2 dl grovt dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk örtsalt
50 g smör
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 msk socker
2 dl mjölk

Gör så här: Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen tills det är klumpfot.
Stöt saffranet ihop med sockret tills det blivit finfördelat. Lös saffranssockret i mjölken. Tillsätt mjölblandningen och knåda ihop snabbt. Dela degen i två delar. Lägg på plåten med bakplåtspapper och platta ut till kakor som är ca 15 cm i diameter. Skåra ett kryss med en vass kniv så du får fyra delar på vardera kaka. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt svalna något under bakduk. Servera med smör, färskost och marmelad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *