Hittade detta recept från Leila i Amelia Jul. Vet inte om det är Leilas eller Amelias fel men det finns två fel. I ingredienslistan står det ljust muscovadosocker men i beskrivningen farinsocker. Sen står det i beskrivningen att man ska skiva degen i 12 lika stora skivor. Under Räcker till i början av receptet står det ca 24 st. Dåligt av Amelia eller Leila. Jag läser aldrig beskrivningen noggrant innan jag handlar eller planerar. Så jag hade köpt muscovado och räknat med 24 kakor. Helt rätt. Gjorde lite mindre kakor så det blev 30 st. Blev lagom.
Här kommer receptet så som jag tycker.
Polka chocolate chip cookies
Ca 30 st.
250 gr mjukt smör
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1,5 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 ägg
4,5 dl siktar vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
150 gr mörk choklad 70%
2 nävar polkakarameller
Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa smör, salt, strösocker, muscovadosocker, vaniljsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg. Tillsätt grovt hackad choklad. Forma degen till en rulle, plasta in och låt ligga i kylen någon timme. Skiva upp 30 skivor och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Grovhacka polkan och tryck ner några i varje kaka. Grädda de gyllene i ca 7-8 min (om du gör 30, mer om du gör färre och således större). Låt svalna på galler.
Goda men inget speciellt. Kanelen märker man inget av. Polkan är god men kunde nog haft mer för mer smak. Spröda.