Tjinuskitårta

Hittade detta recept i senaste Hemmets veckotidning. Låter ljuvligt!

Tjinuskitårta

ca 14 bitar

200 g skållad mandel
3 äggvitor
1 dl socker
Kolasås
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
3/4 dl sirap
2 tsk rumstemp smör
Garnering
4-5 dl vispgrädde
ca 100 g hallon
Mandelspån
Gör så här: Mal mandeln i kvarn. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln. Bred ut smeten på bakpapper i en långpanna eller på en plåt. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Dela botten på mitten. Verkar den lite kladdig så låt den torka i eftervärmen en stund. Ta försiktigt loss pappret.
Kolasås: Blanda grädden, socker och sirap i en vid tjockbottnad kastrull. koka på medelvärme ca 20-30 minuter tills krämen tjocknar. Rör i smöret och låt krämen svalna men inte stelna.
Garnering: Vispa grädden. bred hälften på den ena botten. Ringla över kolasås. Lägg på nästa botten och bred på resten av grädden och ringla över mer kolasås. Garnera med mandelspån och hallon.

Tjinuskitårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *