Chokladtryffel med crunch

Detta recept ska jag testa på julbaket i år, låter underbart gott! Hittade det på ica.se.

Chokladtryfflar med både mörk och vit choklad – svårslaget! Den vita chokladen ugnsbakas innan den rörs ner i den mörka, vilket ger en riktigt härlig både smak och konsistens. Krossade digestivekex sätter sedan den sista touchen på dessa ljuvliga tryfflar.

chokladtryffel-med-crunch

Chokladtryffel med Crunch, ca 30 st

100 g vit choklad
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g rumstempererat smör
1 tsk honung
1 tsk mörk rom eller konc apelsinjuice
4 digistivekex
ev kakao

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 15*20 cm med plastfolie. Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den lätt brännas vid så håll koll). Chokladen ska få färg och bli lite krispig. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung, rom/apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen och bland i dem och den vita chokladen. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla i ev i kakao.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *