Adventskalender som smakar mums!

Har ju velat fram och tillbaka med vilken adventskalender jag ska ha i år förutom Te-adventskalendern. Vill ha en choklad. Med bra choklad. Inte de för 9.90 på mataffären. Så jag har letat runt och nu har jag hittat hem! Chokladfabriken kommer med en med ljus och en med mörk choklad. Älskar deras choklad! Hade praliner därifrån på mitt bröllop 2002. Älskar deras lakritschoklad med havssalt och älskar att fika där när jag är på Söder.

En med ett Stockholmsmotiv av Ingela Peterson Arrhenius och en med ett modernt julmotiv av Katy Kimbell.

chokladfabriken

chokladfabriken2

chokladfabriken4

Mjölkchokladen bakom Stockholmsmotivet är ekologiska Elvesia som har en kakaohalt på 42 % och kommer från tillverkaren Felchlin i Schweiz. Den mörka chokladen bakom det moderna julmotivet är ekologiska Andoa noir med en kakaohalt på 70%. Andoa noir kommer från den franska tillverkaren Valrhona. Låter ju underbart! 🙂 Ekologiskt självklart!

– Intresset för riktigt bra choklad ökar hela tiden och alla blir som barn på nytt när de får en julkalender, även vuxna, säger Ellinor Isaksson som äger Chokladfabriken tillsammans med den välmeriterade konditorn Martin Isaksson.

Kalendrarna börjar säljas inom kort i deras tre fysiska butiker: Renstiernas gatan 12, Regeringsgatan 58 och S:t Eriksplan 9 (obs nya adress på St Eriksplan) och i webshopen www.chokladfabriken.com . Pris 125-150 kr.

2 thoughts on “Adventskalender som smakar mums!

  1. Pingback: Så glad! | jennysjul

  2. Pingback: Chokladfabriken | jennysjul

Lämna ett svar