24. Julmat! Kanske ett recept?

Jag firar ju julafton med min mamma och pappa och numera dotter. Jag står för julskinkan, mormors inlagda sill och godis. Mamma gör Janssons frestelse och köttbullar. Sen köper vi färdigt: prinskorv, rödbetssallad, senapssill och gravad lax. Och självklart potatis, ägg osv! 🙂 Julskinkan kokar jag alltid. Inga konstigheter. Skölj av skinkan. Lägg i kastrull och stick ner en termometer. Vatten så det täcker skinkan. I med lagerblad, kryddpepparkorn och vitpepparkorn. Skumma av under uppkokningen. Koka till termometern visar 68-70 grader. Ta upp och låt svalna, helst över natten. Klipp bort snöret och svålen och griljera! Brukar köra enkel senapsgriljering men får se om jag ska vara lite wild and crazy i år och göra något annat! Annars, blanda ägg och senap och smeta på och strö ströbröd över, in i ugnen på 225 grader och vänta till den fått lite färg, klart! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *