Detta recept hittade jag hos Sanna Bakar. Insåg dock när jag gjorde botten att 2 msk smält smör inte stämde. Kollade på nätter och tog ca 60 g smält smör. Vacker blev den inte! Men god!
Cheescake
150 g pepparkakor
60 g smält smör
400 g cream cheese
1,5 dl socker
2 msk maizena
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl creme fraiche
2 tsk gelatinpulver
2 dl glögg
Gör så här: Placera en ugnsform med ungefär 2 cm vatten i ugnen och sätt ugnen på 175 grader.
Krossa pepparkakor till smulor och bland amed smöret. Tryck ut i en springform med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen 10 minunter. Låt svalna.
Vispa creme cheese mjukt med elvisp och blanda sedan ner socker, maizena och vaniljsocker. Vispa ner ett ägg i taget och till sist creme fraichen.
Häll smeten i formen och grädda 50 minuter. kontrollera att den är färdiggräddad genom att skaka formen lite. Den ska vara relativt fast. Låt svalna.
Hetta upp glöggen och tillsätt gelatinpulvret (man kan även röra ut pulvret i 2 msk kokande vatten och sen tillsätta i glöggen). Låt svalna (i kylen går fortast) tills blandningen blir tillräckligt fast för att skeda/hälla upp på kakan. Låt kakan stå i kylen över natten.