Julig mat

Igår till middag åt vi risgrynsgröt och julskinkesmörgås. Mums! Enkelt och gott. Tittade ni på Ernst igår? Så mysigt program tycker jag. Grönkålen såg supergod ut tycker jag, fast jag skulle nog lägga det på en rostad brödbit istället. Pepparkakschipsen såg goda ut, kanske något för nästa års adventsfika. Jag vill även gör min egen glögg nästa år, Ernst essens lät god! Ni hittar alla recepten från programmet här.

Idag ska mamma göra sina köttbullar. Äntligen! Det ska jag äta ikväll eller på söndag med rödbetssallad. Det absolut godaste. Hon ska göra en hel del köttbullar så jag får en drös att ha i frysen, perfekt för de där dagarna när jag inte orkar/hinner göra middag.

Jag har köpt sillen och den ska jag lägga in typ 21 december. Gör efter mormor klassiska och enkla recept. Senapssill köper vi alltid, Abbas. Har även hittat en sallad jag vill göra med rödkål, apelsin och granatäpple. Låter så gott.

Lämna ett svar