Mormor

Det mesta jag lärt mig när det gäller bakning och matlagning har jag lärt mig av mormor. Lite av mamma också, speciellt matbröd. Men mest mormor. När jag kom ner till mina morföräldrar på sommaren för att vara där ett par veckor så hade mormor förberett mat i dagar. Hela kylen var full av pannkakor till crepes, köttfärssås, köttbullar osv. Så gott att ta en tesked sv mormors kalla köttfärssås! Jag började alltid med att göra min kanel- och sockerblandning. Det gällde att få till rätt balans och framförallt mycket kanel! Jag gjorde den i en glasströare och den har jag kvar än idag kvar. Nu bara med socker i dock. Jag hade denna blandning på morgongröten. Mannagrynsgröt i en hög på tallriken, gröpa ett håll mitt i, lägga ner en liten klick smör, låta smälta. Röra om lite försiktigt och på med kanel- och sockerblandningen. Mjölk i glas bredvid. Styggelse att ha mjölk på gröten tycker jag! ?Mormor hade bakat flera olika kakor. Silviakaka, kokostoppar osv. Och hon hade köpt hem min favorit, mariekex. Dessa förvarade jag i en plåtburk. Den plåtburken försvann när mormor dog och vi sålde landstället. Varken mamma eller jag vet var. Jag har letat efter en ny och nu äntligen hittade jag en på Tradera, glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *