När ska julen ut?

Här råder det väldigt delade meningar eller hur?! 27/12, innan nyår, trettonhelgen, tjugondag knut. Jag var en av de som städade ut julen tidigt (typ annandagen) förr men inte längre. Jag gjorde det för att jag var less på julen (börjar ju pynta tidigt) men sen jag fick barn så har jag varit ledig mellan jul och nyår och då har vi kört jul mycket längre. Tror också mycket hänger ihop med om man firar ordentligt nyår hemma. I så fall vill man nog få bort en del av det juliga och byta ut mot glitter, glamour och party. Min teori! Vi kommer äta gott med mormor, morfar och en vän men det blir inget partaj som ”kräver” viss utsmyckning. Så julen får bestå några dagar till. Plockar bort vart eftersom blommor blommar ut, dukar blir smutsiga, jultävlingen tar slut och så vidare. Bäddat om min säng igår och då tvättar jag julpåslakansetet och lägger undan till nästa år.

Granen brukar vara det sista ryker förutom delar av utomhusbelysningen som får sitta tills det på allvar blivit ljusare tider.

Så fort det mesta av julen är borta kommer jag börja nästa fas: tulpansäsongen! Älskar tulpaner!

Lämna ett svar