Jag har börjat skriva upp saker jag vill ta med mig in i julen 2018. Sådant jag sett hos andra, tänkt på, sett i tidningar osv. under julen 2017. Några av dessa listar jag här.
- Sidenband på julklapparna nästa år? Så kan jag njuta av julklappar under granen flera dagar innan julafton. Har ju katt så vågar inte lägga fram med vanliga snören.
- Göra egen glögg. Haft på min lista länge nu men 2018 är året detta kommer bli verklighet, så det så!
- Inspiration från filmen En underbar jävla jul till årets adventsfika. Skriver inte mer om det för det ska ju bli en överraskning till mina gäster!
- Ha duk på bordet på adventsfikat, julafton och nyår. Så mycket finare!
- Ha ännu en vegetarisk rätt på julbordet. I år hade jag en apelsin/rödkålssallad.
- Köpa en större gran än i år. Årets var ca 150 cm och det känns lite litet.
- Resa till Tivoli och göra det redan innan första advent för att maximera december.
- Nästa år ligger julen perfekt! Julafton på en måndag och 2 semesterdagar ger 11 dagars ledighet.
Tror Tivoli brukar kicka igång julen i mitten av november, direkt efter Halloween! 😀 Vad gäller vegetarisk rätt så undrar jag ifall ni äter nån grönkål till jul i Stockholm? I Göteborg tror jag man äter variationer av färsk grönkål, men ner mot Halland och övre Skåne gör man långkål. Det upptäckte jag i år och det är oerhört gott! Skönt att få in lite mer grönt också på julbordet tycker jag.
Ja jag har också fattat det som att de kör igång efter halloween! Grönkål har kommit mer och mer här. Jag har än så länge bara testat att göra grönkålschips, gott. Måste få in grönkål till jul!
Pingback: Så blev det | jennysjul.com