Monsterkakor och andra godsaker

IMG_6373IMG_6374IMG_6386IMG_6389I helgen har vi firat Moa som fyllde 5 år. Bjöd på en del gott och tankarna fladdrade iväg till mitt adventsfika! ?

Tårta förstås eftersom det var födelsedag även om det definitivt inte tillhör min favorit. Gjorde en klassisk tårta med jordgubbsmousse i ett av lagren och vaniljkräm i andra. Jordgubbsmoussen fick många positiva kommentarer så jag lägger upp receptet här!

Jordgubbsmousse, räcker till ett lager i tårta

250 g frysta jordgubbar
1,5 dl vatten
några droppar citron
2 dl gelesocker
1,5 dl grädde

Gör så här: Koka upp jordgubbar, vatten och citron. Låt koka ca 20-30 minuter tills allt har trådat isär och ser ut som mos. Häll i gelesocker och koka i några minuter. Låt stå kallt i kylskåp tills det är helt kallt, jag gjorde detta dagen innan. Vispa upp grädden och blanda ihop med jordgubbsmoset.

Bjöd även på Lavendel- och citronkakor, päron- och kardemummakakor, kladdkaka med geléhallongrädde och monsterkakor. Monsterkakor låter avancerat men det är drömmar med gelfärg. Sen satte Moa på ögon och ett hjärta som näsa! 🙂 Vackra blev de inte! ?

Fick även användning av mina fina tänger och mina fina kakfat jag fick i julklapp!

One thought on “Monsterkakor och andra godsaker

Lämna ett svar