Nu har jag bestämt mig

Jag kommer i år inte köra adventsfika utan det blir pre-adventsmingel 1 december, alltså dagen före första advent. Det blir vid 16-17 tiden, inte bestämt hundra än. Det blir till att jobba på bra två veckor innan med att få till ett julpyntat hem, helgen innan är vi ju i Köpenhamn… Lite dumt planerat av mig egentligen MEN det gör att jag kommer få det jag alltid strävar efter: en lugn och skön december så man kan njuta till max!

Inser dock att jag kommer få sätta upp utebelysningen typ 17-18 november helgen. Dock inte tända den då men jag måste sätta upp det när det är ljust ute och ljust är det inte på kvällarna efter jobbet i november… Grannarna kommer väl tycka jag är bra knäpp men det bjuder jag på!

Jag kommer servera enklare mat, fika och gottebord. Glögg, julmust, te, kaffe osv. Och förhoppningsvis julmys i kvadrat! Min tanke är att man stannar så länge man vill och barnen kan somna här och var om de vill/kan. Bjuder jag alla jag brukar så landar vi på 6 barn och 14 vuxna, om alla kommer. Blir trångt och härligt! Gran får det bli till helgen efter, kommer inte få plats. Moas lilla gran kan vi ställa upp i hennes rum.

Min överraskning till gästerna slipar jag på för fullt. Kom just på en idé som jag tror kommer bli mysig och uppskattas av både barn och vuxna. Ledsen att jag är lite kryptisk men många av mina vänner läser bloggen. Lovar dock att visa er allt på bloggen och Instagram! Nedan lite bilder från 2016 års adventsfika.

10 thoughts on “Nu har jag bestämt mig

  1. Så mysigt det låter! När vi flyttade hit var det ingen i byn som tände julbelysningen utomhus före första advent, men… vi tände vår i mitten av november och nu tänder alltid minst tre andra hushåll sin belysning dagen efter oss 😉

  2. Det låter jättehärligt! Jag bryr mig inte om vad grannarna säger om min kanske ’för tidiga’ julbelysning; huvudsaken att jag själv är nöjd, haha! Själv vill jag också ha allt utom julgranen (och kanske några tomtar) på plats när det är dags för adventsfika. För min del blir det första advent som vanligt. Ska bli kul att följa dina förberedelser; jag ska snart skriva om mina egna förberedelser:=)

      • Tack! Vad gullig du är<3! Jag håller med; som en äkta julfikaentusiast är det väldigt roligt att följa andras planering/förberedelser för deras adventsfikan också (vilken konstig mening…men du fattar väl vad jag menar, haha:))

Lämna ett svar