Storstädning inför advent

Har börjat skriva på min storstädningslista inför advent. Eller de stora bitarna ska vara klara redan 22 november. 23:e åker vi till Köpenhamn så den helgen går bort (hjälp!!! 😉 ). 27-30 november ska det finstädas (det där ytliga sista) och pyntas.

Putsa fönstren gjorde jag nu i helgen. Avloppen i badrum och kök är rensade. Det som är kvar på storstädningen är mycket rensning. Framförallt dotterns rum. Hon har inte fått mina rensa-gener! Hon slänger väldigt ogärna, inte ens om det är trasigt. Ge bort går lite bättre. Men hennes rum ska sorteras och rensas. Till advent kommer vissa saker ställas ut i förrådet. För att hon ska få plats med gran och julpynt men också för att vissa saker vill jag inte ha framme när det kommer andra barn på besök. Framförallt dockvagnar som gärna blir till race-vagnar! De får komma tillbaka efter minglet.

Sen är det storstädning av badrummet med mamma och pappas ångtvätt. Ni vet på nivån där jag ligger med en tandborste och gnor bort smuts i fogarna. Två gånger per år göra jag denna storstädning, det räcker gott!

Ska också rensa frys, kyl och skafferi. Torka ur. Så skönt när det är gjort.

Måste också rensa och sortera min garderob. Plocka bort sommarkläder och ta fram höst/vinterkläder.

Ja ni hör, jag har att göra!

tvätta.jpg

Tvätta jultextilier står också på listan!

2 thoughts on “Storstädning inför advent

Lämna ett svar