Lakritsfudge

Receptet kommer från Hemmets Veckotidning Julens söta 2017. I det receptet står det att man ska göra den i micron men jag var skeptisk så jag körde på spisen. Tar ju lite längre tid men då har jag full koll.

Lakritsfudge

1 dl grädde
1 dl sirap
1 dl strösocker
1,5 msk lakritspulver till smeten
150 g mörk choklad, jag tog 70%
2 tsk lakritspulver till garnering

Gör så här: Rör ihop grädde, sirap och socker i en kastrull. I mikro: häll ingredienserna i en stor skål, värm i 1 minut i mikron, rör om, kör ytterligare ca 5 minuter. Gör kulprov eller till temperaturen är 122 grader. Låt småkoka på spisen till tempen är 122 grader. Häll i hackad choklad och lakritspulver, rör om tills chokladen smält. Bred ut på bakplåtspapper (ca 1-2 cm högt) och ställ i kylen ca 1 timme. Ta ut och låt ligga framme tills den är torr på ovansidan. Strö över lakritspulvret och skär i bitar.

img_9236.jpg

Innan den torkat!

One thought on “Lakritsfudge

  1. Pingback: Pre-Adventsmingel | jennysjul.com

Lämna ett svar