Torsdag 15 november startar Ikea’s julbord. I år med ännu fler vegetariska rätter. Bra där. Även bra att äggen är ekologiska, svenska kött i prinskorvar och köttbullar och MCS-/ASC-certifierad fisk.
Priset för deras julbord är 149 kronor. Barn upp till 13 år betalar 39 konor. Vilket ju är smått otroligt med tanke på julbordspriser på andra ställen och även om Ikeas matsal kanske inte är det mysigaste som finns och utbudet säkert är mindre så är det ett lysande sätt att få äta julbord till ett bra pris. Lite fakta om Ikea’s julbord:
Favoriträtterna på julbordet förra året:
- Janssons frestelse
- Julskinka
- Rotfruktsgratäng
Antal medarbetare runt om i Sverige som arbetar med IKEAs julbord:
Cirka 300 stycken.
Andel MSC-/ASC-certifierad fisk:
100 %
Antal serverade kokta potatisar:
Cirka 130 000 tusen potatisar.
Ursprung på köttråvara:
Svenskt, köttet i prinskorvarna kommer från gris som betat utomhus.
Exempel på nyheter på årets julbord:
Fler laktos- och glutenfria rätter som lingonpaj och chicken popcorn, vegetariska rätter som rå grönkåls- och rödbetssallad samt ett utökat dessertbord.