Årets Julklapp

HUI har utsett Återvunna klädesplagg som årets julklapp. Hållbarhet, en trend och bränderna i somras låg bakom beslutet. Jag  hade rätt om att det blev något för miljön! Allt som främjar att vi kan fortsätta leva på denna underbara planet är bra!

Bild lånad från Hui.se

Motivering till Årets julklapp 2018

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar har fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlevnaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.

Lämna ett svar