När man drömmer om Ernst

Senaste tre nätterna har min förkylda näsa täppt igen runt två tiden på natten och efter det har jag sovit så dåligt ? I natt när jag låg där och halvsov så vaknade jag plötsligt med ett ord i huvudet: glöggessens! Har i min julbok ett recept på glöggessens från något av Ernst julprogram. Har ju närt en dröm om att servera egen glögg på adventsfikat och då fastnat för detta recept. Kommer nog inte bli så i år heller men en vacker dag så! Här kommer receptet.

Glöggessens a la Ernst

0,5 l vatten
5 kanelstänger
10 hela kardemummakärnor
5 pomeransskal
6 stjärnanis
1 msk kryddnejlika
5 bitar torkad ingefära
1 vaniljstång

Gör så här: värm vattnet och låt allt sjuda i en timme. Låt dra en halvtimme till och sila sen ner i en steriliserad flaska. Håller ca 1 månad i kylskåp.

Vid servering blanda med varmt vin eller blåbärsdryck. Söta upp med råsocker till den sötma du vill ha.

Lämna ett svar