Testa i tid!

1 december är det en nordisk temadag: Brandvarnardagen. Instiftad 2012 för att uppmärksamma brandskydd i hemmet. Varje år går jag och dottern till brandkåren på deras öppet hus och då aktualiseras dessa frågor om vad som händer om det börjar brinna. Moa upprepar, man ska krypa ut, under röken. Man ska ta sig ut fort. Man ska larma. I år fick hon dessutom se vad som händer om fett i en kastrull börjar brinna och man då häller på vatten. Det supervarma rökmolnet som då bildas. Detta visade brandkåren. Så nu upprepar hon också, lägg på locket om det börjar brinna i en kastrull, utan syre kvävs elden.

Så 1 december ska man bland annat kolla sin brandvarnare. Så idag testade vi brandvarnarna och bytte också i en av våra två. Här kan ni registrera ert nummer och få ett sms när det är dags att testa er brandvarnare.

Lämna ett svar