Geléhallon med saffran

Hittade detta hos Fredriksfika och oj vad gott det låter!

Geléhallon med saffran, ca 50 st

10 st gelatinblad
2,5 dl drickfärdig äppeljuice
1 dl strösocker
50 gram glukossirap
1 g saffran

Tillbehör:
Siliconformar
Naturell olja, tex majsolja
Strösocker

Gör så här: Använder du siliconformar så smör med lite olja. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda äppeljuice, socker, glukossirap och saffran i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i vätskan. Låt svalna något och fyll sedan formarna med gelén, använd kärl med pip så går det lätt. Ställ i kylen och låt stelna 2-3 timmar eller över natten. Ta ur geléhallonen försiktigt och låt stå och torka lite innan du rullar dem i socker (kan uteslutas).

fredrikfika

Bild lånad från fredriksfika.allers.se

Lämna ett svar