Hittade detta hos Fredriksfika och oj vad gott det låter!
Geléhallon med saffran, ca 50 st
10 st gelatinblad
2,5 dl drickfärdig äppeljuice
1 dl strösocker
50 gram glukossirap
1 g saffran
Tillbehör:
Siliconformar
Naturell olja, tex majsolja
Strösocker
Gör så här: Använder du siliconformar så smör med lite olja. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda äppeljuice, socker, glukossirap och saffran i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i vätskan. Låt svalna något och fyll sedan formarna med gelén, använd kärl med pip så går det lätt. Ställ i kylen och låt stelna 2-3 timmar eller över natten. Ta ur geléhallonen försiktigt och låt stå och torka lite innan du rullar dem i socker (kan uteslutas).