Vågar man hoppas?

Det dansar ner lite flingor då och då i Stockholm och i natt ska det bli kallt. På nätterna fram till julafton ska det vara flera minus och på dagarna max 2 plus, till helgen kallare. Lite olika i prognosen men fredag eller lördag ser ut att bjuda på lite mer snö. Inga mängder men som ett puder på det som redan finns. Kan man våga hoppas på en vit jul? Jag hoppas verkligen det.

Såg ni Mandelmanns igår? Julmust såg spännande ut att göra! Nougaten såg också god ut. Karp vet jag dock inte… 🙂

Idag har pappa köpt skinkan på lokala köttbutiken. Den ska bara griljeras på söndag. På fredag lägger jag in sillen och på torsdag eller fredag ska jag göra en omgång chokladknäck. På söndag eller Julafton ska jag göra Jansson. Brukar vara mammas jobb (mest för att det typ bara är hon som äter det!) men hon är nyopererad så då gör jag den. Ska köpa lite kallrökt lax också men sen är vi klara med matbestyren. Vi tar det väldigt lugnt med maten och godiset på jul. Jag går all in på sötsaker till mitt adventsfika men sen är det lugnare.

img_4359

Förra årets sill.

 

Lämna ett svar