Hallonremmar med mersmak

Härom veckan på Mandelmann så gjorde Marie hallonremmar. Man kan ju ta vilka bär och frukt man vill bara de går att mosa. Så min hjärna gick genast igång på hur man kan göra dessa juliga. Blåbär och kanel? Plommon och kardemumma? Mango och saffran? Fikon med vanilj? Något med apelsin. Hur som så ville jag först testa grundreceptet. Delar det här, ni hittar det också här.

 • Hallonremmar

 • 6 dl hallon
 • 1 tsk honung
 • 1 msk citronsaft
 • salt
 • 2 msk honung
 • strösocker
 • florsocker
 • Gör så här: Börja med att koka upp bären tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Sila dem sedan genom en trådsil med en slickepott för att få bort kärnorna.
 • Blanda därefter den ca 3 dl färdiga hallonpurén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med silpatmatta, gummibakduk, i ett ca 2 mm tjockt lager. Har man ingen silpatmatta kan man smörja bakplåtspapper med lite rapsolja.
 • In i ugnen på 70 grader 3-5 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara. (Jag satte in i varmluft 80 grader och hade inte luckan öppen för min ugn stänger av då ?).
 • När purén har torkat är det bara att klippa upp den i 2,5-3 cm breda remmar. För en lyxigare känsla och för att remmarna inte ska klibba ihop kan man rulla dem i strösocker och florsocker. Förvara i burk med tätslutande lock.
 • Jag testade en hörna med kardemumma på. Jag strödde det på men gör man hela satsen så är det bättre att blanda i smeten förstås. Blev gott även om jag kommer ha betydligt mer kardemumma när jag gör om det.

  Lämna ett svar