Österlen

Sista semesterveckan åkte vi på bilresa med vänner till Österlen. Vi hyrde hus utanför Tomelilla och gjorde dagsutflykter. Vi har fått uppleva otroliga sandstränder, vackra vyer, kor och hästar i mängder och Mandelmanns. Vad hittade vi då för juligt på vår resa? Ni som följer mig på Instagram har sett det men skriver även här.

Det började hos Julkulturcramar. På väg ner bodde vi hos henne en natt och se där hittade jag både det ena och det andra fast julen var bortstädad 🙂 Man blir ju hemmablind!

Nästa juliga var att vi var på Tomteting med Möretomten på Kiviksmarknad. Här bestämde Tomten och barnen tex att julafton ska firas 24 december, att Tomten ska ha röda kläder, att det inte bara ska vara mjuka paket under granen även om Tomtens rygg tar stryk och två paket per barn inte är nog. möretomtenVi var på en loppis där jag under borden såg lådor med julgrejer men tyvärr var hon inte intresserad av att sälja så där blev det inget tyvärr 🙁 Däremot i min numera favoritstad Ystad var det en butik som skulle stänga och hade 50% totalutförsäljning. Där hittade jag lite smått och gott! Även en julklapp men den visar jag inte här för jag vet att mottagaren läser bloggen… 🙂  Dessa små saker kommer bli perfekta i kransar och julgrupper!släde3Sen var vi på kaffestugan Annorlunda och åt deras kakbuffé. Deras mjuka pepparkaka var magiskt god!

Mandelmann-besöket får ett eget inlägg inom kort. Blir för långt här annars!

2 thoughts on “Österlen

Lämna ett svar