Mandelmann

Redan i våras köpte vi biljetter till Mandelmanns. Ett måste för mig på vår resa. Jag älskar programmet och längtar till säsong 4 börjar sändas i höst/vinter.

Vi var där strax efter öppning kl 11. Vi gick en kort sväng innan vi köpte lunch och fika, ett bra drag för det blev hyfsat lång kö sen. De har en trädgårdstallrik och till den kunde man välja fjälloumi eller långbakat lamm (vi valde fjälloumi). Så god mat! Potatis, fjälloumi, grönsaksröra, bröd och picklad rödlök. Glömde fota… Sen valde vi tre olika fikabröd att dela alla fyra på. En maräng- och svartvinbärspaj, en vallmokaka och en toscakaka. Vi åt och njöt ute i trädgården och Siri sprang runt och letade godsaker!

Sen gick vi på upptäcksfärd. Så intressant att se och hur det framställs i programmet. Framförallt tyckte jag det upplevs som större i programmet men det minst lika underbart vackert i verkligheten. Det jag såg fram emot mest att få se var tomatväxthuset, ensamma trädet och dammen. Inget av detta gjorde mig besviken! Efter tomatväxthuset gick vi med Gustav bort till först hönsen och sen grisarna. Moa fick hålla en höna, vilket hon både älskade och tyckte var lite läskigt 🙂 Vi såg nya växthuset, ensamma trädet, dammen, påfågel och alla odlingar. Bildtext på vissa bilder nedan, för muspekaren över. Marie träffade vi på väg ut. Båda var lika gulliga och trevliga i verkligheten som på tv. Klart värt ett besök!

Det sista vi gjorde var att handla i butiken. Deras nya bok, Mandelmanns söta och lite gott. Återkommer senare med recension om Mandelmanns söta.365.jpg14.jpg2.jpg

2 thoughts on “Mandelmann

Lämna ett svar