Baka med godis

Jag hoppas det kommer finnas juliga smaker på Polly i år också. Då ska jag baka dessa snittar, hämtat från Fridas bakblogg.

Sega Pollysnittar, ca 50 st

150 g Smör
1,5 dl Strösocker
1,5 msk Vaniljsocker
1,5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
+ Polly

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom Pollyn till en smidig deg. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Tryck ner Polly i längderna.
Kakdegen kommer att flyta ut en aning i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
När du tagit ut plåten ut ugnen – dra då med en gaffel genom Pollyn försiktigt, så att den ”öppnar sig”. Låt sedan svalna lite innan du skär dem i snitt.

Måste också prova samma grej men med Dumle. Självklart i så fall med de underbart goda Dumle Gingerbread som jag verkligen hoppas kommer i år igen. Även detta recept är Fridas och ni hittar det här.

Sega Dumlesnittar, ca 50 st

150 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 msk sirap, ljus
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 påse Dumle

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä två plåtar med bakplåtspapper. Nyp ihop alla ingredienser utom Dumle till en smidig deg. Dela degen i 4 delar och rulla alla delar till längder. Placera ut längderna två och två på varje plåt. Dela Dumle på mitten, på längden, och tryck sedan ner dem i mitten av varje längd. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar. Förvaras i en kakburk med lock. Går utmärkt att frysa.

Kanske kommer någon av dessa på årets adventsfika.

Lämna ett svar