Planerar julpyssel och ledighet

Jag och Moa kommer säkert pyssla flera gånger men vi har planer på att pyssla åtminstone en gång med vänner. På Victorias Jul har jag fastnat för två pyssel jag absolut vill göra i år.

Potatistryck är det ena. Hon gjorde julklappspapper men jag tänker mig ev etiketter och/eller handdukar till julklapp åt mamma. Eftersom jag inte är så konstnärlig så tänker jag använda hennes knep med att skär ut i potatisen efter en pepparkaksform.

Det andra är lera. Hon gav ett bra recept på sin blogg: 1 dl salt, 1 dl vatten och 0,5 dl maizenamjöl. Lägg i kastrull och värm under omrörning tills det blivit en fast deg. Knåda in mer maizenamjöl tills du fått en bra konsistens. Gör dina figurer (igen här kommer jag använda pepparkaksformar) och skriv ev tex God Jul eller något annat på. Torka sen i ugnen på 175 grader tills det torkat.

Jag kommer vara ledig dagen före julafton och dagen efter annandagen vilket ger mig 9 dagars ledighet. Mycket tid för julmys!

Pyssel jag gjorde förra året, garnbollar!

IMG_0201IMG_0203

Lämna ett svar