Jullista

En av mina favoritbloggar med en underbar person bakom spakarna är Våran Lilla Julvrå. Hon har lagt upp en lista för att lära känna oss julbloggare lite mer och självklart hakar jag på!

 1. Varför började du julblogga? För att lite få utlopp för min jullängtan och för att sprida julglädjen till mina vänner. I början var det mest mina vänner som läste bloggen.
 2. Vad heter din julblogg varför gav du den det namnet? Den heter Jennysjul och numera en renodlad domän, jennysjul.com men hade länge en wordpressadress. Namnet är nog ganska självförklarande 😉
 3. Hur tänker du runt utseendet på din julblogg? Otroligt tråkigt svar men det är det mest juliga jag hittar bland wordpress fria designmallar! Har flera år tänkt göra något eget men saknar kunskapen hur man gör tyvärr.
 4. Var brukar du sitta/ligga/stå och julblogga? Ibland på jobbet på lunchen, om det är inlägg som kräver lite mer fixande och det gör enklast på dator. Hemma har jag ingen dator så där och övrig tid bloggar jag främst på mobilen och då är det överallt. Bussen, hemma i soffan, i affären!
 5. Vad får dig att känna för/vilja skriva ett julbloggsinlägg? Det kan vara allt möjligt. Dels produktnyheter som dyker upp i mailkorgen eller som man ser ute. En doft kan räcka ibland för att jag ska känna för att skriva.
 6. Har du ett speciellt tema/fokus/tanke med din julblogg? Nej inte direkt. Jag vill ha stor variation. Både personligt/privat, produktnyheter, julstämning. Jag vill tipsa om sånt jag själv skulle vilja få tips på. Jag vill ha det lite som en juldagbok för min egen del också, jag älskar att gå tillbaka och se hur jag gjorde förr om åren. Extra kul nu när jag har barn förstås!
 7. Tänker du på din julblogg under HELA året? Nästan! I januari brukar jag vara lite less och fundera på om jag ska fortsätta julblogga nästa jul men så släpper SVT vad nästa julkalender ska heta och i mars brukar julkonserterna börja aviseras. och då väcks känslan igen. Längtan. Och julspana det gör jag mest hela tiden, man kan hitta en stackars kvarglömd tomte på ett fik även i april!
 8. Vad tycker du är det mest positiva respektive negativa med att julblogga? Det positiva är att i en cybervärld som blir mer och mer hård och rå och elak (enkelt att sitta bakom skärmen och spy galla) så har vi i julbloggsvärlden en härlig positiv gemenskap. Jag har fått vänner jag troligen aldrig skulle haft annars. Det negativa är att jag är så kass på att fotografera! Borde gå en kurs eller nått men det har jag hittills inte haft tid till och sen vet jag inte om det finns en fotokurs för telefonfotografering! 😉 Systemkamera äger jag inte utan jag fotar allt med mobilen. En till sak som är lite negativt är att det kan bli ganska dyrt för man vill ju testa ALLA nyheter som kommer men det går ju inte så man får ta russinen ur kakan (eller lussebullen!).
 9. Om du skulle ha kunnat intervjua vem som helst (levande/historisk/känd/okänd) för ett julbloggsinlägg, vem skulle det vara och varför? Tomten räknas INTE! Oj vad svårt. Suzanne Reuter kanske. Är ett stort fan av det mesta (inte allt) hon gör och jag skulle vilja fråga henne om allt från Svensson Svensson tiden till Jag kommer hem igen till jul som snart släpps på bio (håll utkik i bloggen 31/10 på tal om den filmen).
 10. Finns det någon annan julbloggare vars julfirande du skulle vilja ta del av? Många! Maries från Maries Julblogg definitivt. Verkar så mysigt! Och Våran Lilla Julvrå förstås, då skulle jag ju dessutom kanske kunna få lite hundgos! Och sen vill jag vara med i Korpet kring jul! Att få spendera julen där med Charlie aka Julkulturcramar vore underbart. Då kanske jag äntligen skulle få smaka grynkorv också, om det kan ni läsa idag på hennes blogg för det är Grynkorvens dag idag tydligen! 🙂 Men jag är ganska nöjd med mitt eget julfirande också!
  jul2017

  Tomten kom till oss förra året också!

  jul2018

  Jag tittar på Svensson Svensson och Moa sover efter en händelserik julafton!

  mamma

  Stjärna och tomte från min farmor som bor i julgranen hos mamma och pappa.

4 thoughts on “Jullista

 1. Åh vad glad jag blev att du tog dig tid att svara!!! Fast du glömde att lämna en kommentar:)
  Visst är det intressant att få veta lite mer om hur folk tänker om sina underbara julbloggar? Själv har jag gett upp om det där med fina foton, fast jag har aldrig tyckt att du har dåliga bilder…tur att mobilkamerorna är ganska bra nuförtiden, hehe… Och visst är det mysigt att gå tillbaka och titta på egna inlägg från tidigare jular.
  Och du är alltid välkommen på lite hundgos om du reser norrut i vårt underbara land <3!

Lämna ett svar