Planerar pysseldag

På lördag ska vi ha pysseldag med vänner. Vi planerar för fullt för vad vi ska göra. Ska förbereda lite under veckan. Vi pysslar med barn och då är det bra om tråkigare moment redan är klara. Så jag ska göra en deg och trycka ut figurer som vi sen kan måla på lördag. Figurerna ska torka några dagar alternativt i ugn men det tar ju oberoende en stund så nog bra om det momentet redan är klar så kan vi bara måla och fixa med figurerna.

Jag hittade detta pyssel hos Victorias jul.
Lera
1 dl salt
1 dl vatten
0,5 dl maizenamjöl
Gör så här: Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm under omrörning till det blir en fast deg. Knåda in mer maizenamjöl tills du fått en bra konsistens. Torka i ugnen på 175 grader tills figurerna torkat.

Jag kommer nog låta de torka liggandes framme bara. Vända då och då. Ska man torka saker i ugn så behöver man ha ugnsluckan lite öppen till och från eller hela tiden för att släppa ut fukt och min korkade ugn stänger av sig om luckan är öppen.

Jag vill också göra textiltryck men får se om vi hinner med det, annars gör jag det på söndag. Ska bli julklappar!

Sen hittade jag ett enkelt pyssel för barn på Panduro. Polkakäppar med hjälp av piprensare och pärlor. Jag tror dessutom jag har allt hemma för att göra detta, perfekt!

panduro.jpg

Bild lånad från Panduro

Gör så här: Klipp isär en piprensare i tre lika delar. Trä pärlor på piprensaren.
Böj till piprensaren så att den liknar en polkakäpp. Vik in ändarna lite så att pärlorna stannar kvar på käppen.
Gör lekfulla polkakäppar av pärlor och piprensare till jul. Ett roligt och enkelt julpyssel som dessutom är toppen för att öva sin finmotorik. Käpparna blir perfekta som dekoration på paket eller att hänga upp som pynt i julgranen. Det är också roligt att göra namn på käpparna genom att trä på bokstavspärlor. Tips: Fäst en polkakäpp med namn på ett paket, så vet man vem som ska få det på julafton.

Sen har min vän ett pyssel vi ska göra, det var det jag köpte lera och en kvast och en krans till på Brisak i helgen. Återkommer dock med det pysslet i helgen för jag är fortfarande inte hundra på exakt vad vi ska göra! 🙂

Lämna ett svar