Jag skrev ju tidigare ett inlägg om farmors kokbok, Som att hålla farmor i handen igen. Jag lovade ju återkomma med lite mer från denna kokbok och det kommer nu. Den är verkligen väldigt omfattande! Allt från hur man styckar kött, filear fisk, dukar fint, serverar, lägger upp ost osv. Allt och mer därtill! Bara det att det finns mängder med olika pepparkaksrecept, underbart!
Jag älskar att bladen är fläckiga och tummade, det gör ju att den känns använd. Att min farmor säkert lärde sig en hel del om svenska matlagning från denna. Skillnaden mellan originalbilderna (40-tal) och de senare i färg (50-tal) är påtaglig. Mat fotograferat i svartvitt blir inte särskilt aptitligt…
Lite inspo för hur julbaket ska se ut finns ju också. Sen finns det matsedlar. Dels för de olika årstiderna, vad man kan äta till frukost lunch och middag men också för de olika högtiderna.
Återkommer säkert med något recept sen när jag ev provat något till adventsfikat!
Gillar att det redan då fanns bild på gul tomat ??
Tänkte jag inte ens på men så kul! 🙂 Helt rätt.
Åh jag älskar sådana här böcker; vilken skatt!!! Hon måste ha fått lite hybris när hon läste allt det där om svenska julen, stackarn…<3
Fanns det recept på ÄCKLIGA pepparkakor också? Haha!
Ja troligen! ?