Ibland är instruktionsboken bra att läsa…

Jag bytte ugn när jag flyttade in i där vi bor nu. Så typ 2015. Någon gång där i början hamnade något på botten i ugnen som då brände fast rejält och jag har försökt få bort det men utan resultat. Har heller inte velat använda vad som helst för att emaljen inte ska bli skadad.

Men så letade jag häromdagen fram instruktionsboken för att kolla storleken på plåtar då jag önskar mig fler plåtar och de var lite luriga att mäta med rundade kanter osv. Jag läser typ ALDRIG instruktionsboken till saker och ting utan tar enbart fram en sådan om det är något som inte fungerar som jag vill kolla upp. Så där bra. Hur som. Då såg jag att min ugn har ett program för självrengöring… Tänkte att det kan ju inte skada och rengöra ugnen tillhör ju storstädningen inför jul. Så jag läste instruktionen och hällde 2 dl vatten i botten på den kalla ugnen och körde igång programmet. 35 minuter senare var det klart och jag torkade av, gnuggade lite och vips så var fläcken och alla andra fläckar borta! Magi!

Vad har vi lärt oss idag då? Läs instruktionsboken på nya saker, de kan ha funktioner du kommer gilla! 🙂  ugn

2 thoughts on “Ibland är instruktionsboken bra att läsa…

    • Nä det har den nog inte ? Men säkert stänger den inte av värmen när luckan är på glänt heller! Idioti även om tanken säkert är god, att man inte ska släppa ut värmen. Men dumt när man ska torka saker!

Lämna ett svar