Julmarodören

Igår klädde vi granen hos mamma och pappa. Efter ca 3 minuter försökte deras katt riva ner en halmtomte. En kvart senare hade hon vält julbocken två gånger. Senare på kvällen ringde mamma. Då hade katten lyckats ta sig upp i granen. Halvvägs upp. Granen hade inte vält vilket är ett julmirakel. Hon satt där helt lugnt och var väl inte direkt sugen på att klättra ner…

Idag har vi jagat bort henne x antal gånger. Tur att de satte upp en dörr till vardagsrummet ett par veckor före jul och att de har plastgran så de slipper oroa sig för vatten på parketten.

Nyligen ringde mamma. Julmarodören hade slagit till igen. Gosedjuren som satt i sina fina julkläder hade fått påhälsning. En av de vita tofsarna på luvorna var söndertuggad.

Egentligen kanske inte en julmarodör förtjänar julklappar men är det jul så är det och även hon fick två julklappar. Hon gjorde sitt bästa för att förstöra även dessa men det är de ju till för i alla fall!

Lämna ett svar