Knäckarbanketten

Årets julkalender i Barnradion blir Knäckarbanketten. Baserat på boken med samma namn skriven av Sara Bergmark Elfgren och Emil Maxén.

Årets julkalender utspelar sig i ett hertigdöme som styrs av två tvillingbröder vars ständiga maktkamp gör att alla runtomkring dem hamnar i kläm. I centrum för berättelsen står barnen Ottilia och Amund, hertigdottern och svinpojken, som måste kämpa mot de krafter som vill skilja dem åt.

Manus står Sara Bergmark Elfgren för. Regi Eva Staaf, prisbelönt regissör som senast var radioaktuell med en nyinspelning av klassikern Bröderna Lejonhjärta. Musiken står Frida Johansson för.

– Knäckarbanketten blir en julkalender där hela ljudvärlden är barock med ett överflöd av frasande klänningar och dallrande aladåber på hertigarnas slott. Och när äventyret tar sig ut i de mörka skogarna så kommer skräcken rassla i radion, säger Eva Staaf.

Ni kan läsa mer hos Rabén&Sjögren.

knäckarbanketten

Boken, bild lånad från Rabén&Sjögren’s hemsida.

One thought on “Knäckarbanketten

Lämna ett svar