Välkomna till familjen!

Välkomna till vårt liv älskade katter! Låt mig presentera Flinga och Stjärna.

Flinga
Stjärna

De är nu 12 veckor gamla. Så underbart söta! Hela kullen fick efter vi satt våra tjejers namn jul/vintertema: Blossa (var jag inne på för gråa tjejen!), Lussan och Julius (enda killen). Så fina allihop! Här är hela kullen när de var ca 1,5 månad.

Det enda negativa med dessa sötnosar är ju att julen är hotad… Två busiga 6 månaders kattungar lagom till tex julgranen ska upp… Lär ju sluta i kaos eller en jul utan just julgran! Hemska tanke! 😉

Men så värt förstås. Jag har haft katt i större delen av mitt liv med några få undantagsår mitt i livet innan min ex-man förstod charmen med att ha katt! Min första katt Mirre fanns i familjen redan när jag föddes och blev 21 år gammal.

När Lakritz dog 2016 efter 11 år hos mig/oss så ville jag låta Cara leva själv resten av sitt liv. Hon var inte direkt glädjefylld över att dela hemmet med Lakritz och hennes sista år i livet njöt hon faktiskt av att bara vara ensam katt på täppan. Jag visste dock redan när Lakritz dog att jag igen ville ha två katter. Dock osäker på om jag ville ha vuxna katter från katthem (har ju vanan) eller kattungar. Jag ville också ge det tid. När Lakritz dog var Moa ganska precis 3 år och hon minns honom fortfarande och hon grät den dagen han dog men hon kom snabbt över det. När Cara dog var Moa 6,5 år och det tog lite längre tid för sorgen men ganska snabbt pratade hon om hamstrar, kaniner, hästar (!) och katter. Hon ville ha nytt husdjur. Jag behövde lite mer tid. Att sörja och att landa. Jag ska inte sticka under stol med att det varit skönt att ha ett djurfritt hem. Inget katthår. Ingen kattsand utspridd över badrumsgolvet. Ingen kostnad för kattsand, mat osv. Men också. Oändligt ensamt. På kvällarna när Moa lagt sig när jag och Cara hade gostid i soffan. På morgonen när jag fick vakna till en hungrig Lakritz som krävde mat och vatten från kranen. När man kom hem och möttes av en glad och pratsam kisse.

Nu kommer dessa busar liva upp här hemma och ni kommer få stå ut med många kattbilder! Sen får vi se vad dessa två kommer ha för avtryck på julen här hemma…

7 thoughts on “Välkomna till familjen!

  1. Härligt att se att de ljuvliga och juliga småttingarna redan installerat sig ?. Känns så fint att de hamnat i det bästa tänkbara hemmet! Tippskydd för julgranar måste väl finnas? Ja, sedan var det ju det där med att limma fast alla kulor och glittret också ?!

  2. Så mysigt! 😀 Vi har två katter på 5 och 2 år som bott hos oss sedan de var kattungar och det har inte varit några problem med julgranen. Det har snarare varit mysigt att ligga på granmattan och titta upp på ljusen. 🙂 Hoppas kissarna inte sabbar granen för er. 😉

Lämna ett svar