Jag kommer inte undan längre

Hittills har jag kommit undan med att först köpa Pixikalender och sen godis/Chokladkalender. Men i år måste jag nog inse att Pixi är Moa för stor för. Dessutom har vi ju en adventsboken Snösystern som vi lånat. Moa gillar inte lakrits och inte mörk choklad så många chokladkalendrar går bort då åtminstone några är i mörk choklad. Förra årets kalender med lite olika godis var ingen höjdare då några luckor var tuggummi, mint och lakrits och inget av det gillar hon. Så idag när vi tittade igenom vad som finns att köpa där ute och insåg att inget passade henne så sa hon: Mamma jag vill ha en gosedjurskalender. NEJ skrek jag på insidan. Ungen har så otroligt mycket gosedjur och hennes säng och rum är strösslat med dessa. Dels arvegods från min barndom (jag jag älskade också gosedjur och har haft massor som nu finns hos mamma och pappa) som mamma smyger iväg till henne då och då *morr*. Dels sånt hon fått av mig (ja jag vet…) och sen sådana hon nu börjat köpa själv för egna pengar. Jag sa att nej du får inte en kalender med 24 gosedjur. Nä hä sa hon, kan inte du göra en då? Men ingen mint, lakrits eller choklad jag inte gillar. Okej. Jag får nog inse att det är dags att göra paketkalender. Jag både vill och inte vill. Jag vill bara inte att det ska bli stressigt och inte för mycket små onödiga prylar. Tänker mig en salig blandning av godis, saker hon ändå behöver och även uppgifter i stil med: rita en tomte (hon älskar att pyssla och rita).

Har ni tips på vad jag kan lägga i paketen så lämna gärna en kommentar!

Jag är ganska säker på hur jag ska göra själva kalendern dock. Hon älskar skogen så tänker mig att hitta en fin pinne som jag hänger upp väggen (antingen långt upp eller i garderoben eller nått dit inte små busiga kattungar kommer åt). Alternativt flera pinnar i olika längder i form av en julgran. Sen hänger jag de små paketen i neutralt brunt papper och siffror på. Enkelt, naturligt och helt i hennes smak. Nedan lite inspiration från Pinterest.

I övrigt finns det verkligen kalendrar för alla (utom Moa) på marknaden nu. Popcorn, fläsksvål, marmelad, ost, chili, öl, marshmallows osv osv. Kul!

4 thoughts on “Jag kommer inte undan längre

  1. Ja, kalendermarknaden har verkligen exploderat de senaste åren!! Jag älskade att göra paketkalendrar till mina barn när de var små. älskade min egen också när jag var barn. konstigt nog var det aldrig problem att hitta små saker till dem som var sådant de behövde.

  2. Jag tänker kanske hårspännen, accesoarer, något roligt sudd, roliga pennor, pysselgrejor, något enkelt recept så ni kanske kan baka något roligt ihop den dagen, hårsnoddar, något roligt pynt som han kan pynta sitt rum med.

  3. Jag tycker det låter mysigt att göra en julkalender till henne <3 Och det låter som ett jättefint sätt att sätta ihop den! ska bli kul att se hur den blir så småningom. Du kommer säkert få så mycket idéer på julklappar att du kommer att behöva sålla för att få ner det till 24, haha:D

Lämna ett svar