Fira jul i sommarvärme

Idag på Instagram skrev @minajuligatankar (ni hittar hennes blogg här) om hur hon ju firar jul i varma Australien och ställde frågan om man föredrar somrig eller vintrig jul. Föga förvånande svarar de flesta att de föredrar vintrig jul (många julkonton som följer 😉 ). Det fick mig att tänka på när jag var var på bröllopsresa med mitt ex. Vi var i Brasilien i november 2004. Så otroligt varmt att vi tillslut gick på bio tre gånger bara för att det fanns AC i centrumet och i biosalongen! 🙂 I centrumet var det massor av julpynt. Tomten med sin släde. Renar och granar och fejksnö. Det kändes märkligt måste jag erkänna. Jag menar det är ju inte så att snön skulle klara sig mer än max 2 minuter i den värmen och tomten är ju påpälsad med långrock och luva. Man tänker ju inte direkt sol, bad och värme.

Samtidigt var det ju underbart att få se julpynt även på bröllopsresan! Däremot känner jag att jag nog skulle tappa en del av julkänslan om jag skulle fira jul i varma länder. Däremot firar jag gärna nyår i tex Brasilien, Thailand eller något annat varmare land när pandemin i framtiden gör det möjligt. Kan se framför mig att jag ligger i en solstol hela nyårsafton med en god iskall juice i handen!

Barra do Cunhaú – Brasilien

Lämna ett svar