Julgran ute, det nya inne?

Igår satte jag mig och tog ett snack med Flinga och Stjärna. Kan ha förekommit viss muta för att få båda att sitta stilla samtidigt…

Jag förklarade att det skulle komma något som är nytt i deras liv. Julen. Och det är en viktig tid i mitt liv. En tid där jag vill mysa och ha fint runt mig. Kom ungefär hit när deras tålamod var slut och de började leka.

Jag tog ny sats och separerade de och sa: som sagt och i och med julen kommer det komma in nya saker i vårt hem. Fina snögubbar, tomtar, ljusstakar, blommor osv. Detta är inte leksaker. Man leker inte med dessa saker. Flinga började tvätta sig. Jag fortsatte: Och så kommer vi eventuellt ta in ett träd. En gran. Flinga slutade tvätta sig. Detta träd får man INTE klättra i. Och dessutom kommer det hänga saker i trädet och dessa får man inte heller leka med. Två små frågetecken sitter nu och tittar på mig. Är matte galen? Tänker hon ta in ett träd och hänga dinglande saker i det och sen förväntar sig att vi inte ska ha detta som lekplats? Lycka till med den tanken…

Så nu är jag inne på att ev ha en gran ute på altanen. Då får den ju dock stå ut med väder och vind och dekorationen får ju bli därefter. Mina finaste kulor får jag hitta på något annat med. Moas lilla gran kan jag nog tänka mig att vi kan ha. Dels är ju fallhöjden på den inte så stor och dels får man ju självklart ha stängt in till hennes rum när vi inte är hemma. Men att ha stängt in till vardagsrummet och Moas rum känns lite elakt mot katterna, det halverar deras levnadsyta och deras klösträd står i vardagsrummet.

Visst kan det bli fint med gran på altanen men samma sak som att ha den inne är det inte. Väldigt osäker och denna fråga kommer jag nog dryfta flera gånger här på bloggen, ni får stå ut eller hoppa över dessa inlägg!

Detta lär ju vara ett övergående problem. Om si så där 10 år är nog katterna tillräckligt lugna och bekväma av sig för att inte klättra i julgranar 😉

6 thoughts on “Julgran ute, det nya inne?

  1. Hahaha, skrattade högt åt detta inlägg! Med några flera familjemöten kommer ni nog överens om hur ni ska fira jul tillsammans med en julgran:D Ser fram emot att läsa mer om detta framöver:DD

  2. ha ha så kul skrivet, jag tycker de ser väldigt förstående ut så det ska nog gå bra. Så söta så man blir galen!! Men vi har faktiskt alltid, både med katten jag hade under mitt vuxna liv och barndomens katter, kunnat ha gran hemma utan problem. det är klart att de någon gång visat lite intresse och försökt leka lite med julgranspyntet, men det har inte varit något jätteproblem,å andra sidan var våra katter utekatter (alltså ute och innekatter) så jag tror de gjorde av med mesta energin ute. Om man har innekatter brukar de ju vara mycket mer energiska. Men lycka till med julpyntet hur ni än gör.. 🙂

    • Jag ska känna efter och se. Kanske köpa hem plastgran och se hur de reagerar bara på granen (utan allt pynt). Utekatter gissar jag är bra, för då är de ju vana vid träd och det blir inget speciellt. Däremot finns nog inga så fint dekorerade ute i skogen ? Tyvärr bor jag inte så att utekatt vore så bra, alldeles för mycket trafik ? Ja vi får se. Jul blir det oavsett! ?

  3. Så söta <3 <3 jag har haft katt i hela mitt liv och förutom ett år då en katt välte julgranen mitt under julbordsmiddagen har de gått bra förutom med de små monster som vi har nu. De är 9 år nu men kunde fortfarande förra året inte låta bli julgranarna. Dr river ner kulorna varje dag, jag trodde aldrig att jag skulle kunna tröttna på att klä en julgran men när man klätt om den varje dag från lucia till tjugondedag Knut så är det inte lika mysigt längre där någon gång efter nyår haha. Först året låg de tom och sov på grenarna i granen. Andra året knäckte en av dem hela granen när han slängde sig upp i toppen…

    • Ja katter är underbara och kattungar är så söta, när de sover ?? Förstår verkligen att du tröttnade på att klä granen efter några veckor ? Jag önskar att jag bodde så jag kunde stänga om granen när vi inte var hemma men tyvärr inte. Funderar på att testa med en oklädd plastgran och se hur spännande de tycker det är och sen ta beslut om jag ska klä den kattvänligt eller ställa ut det på altanen.

  4. Pingback: Jakten på julgranen | jennysjul.com

Lämna ett svar