Inte tillräckligt höstigt

Igår stod skogspromenad på agendan och målet var förutom att njuta av skogen att hitta pysselmaterial till krans och min nya lykta. Det gick så där. Hittade några få kottar i skogen. Men härligt var det! Vi träffade knappt några människor och det var lugnt och fridfullt. Två glada barn klättrade på varje stock och sten de hittade!

Efter ett tag tog vi oss ur skogen och ut mer i öppna landskap. Det börjar bli rätt, gult och brandgult på träden men inte mycket som fallit till marken än. Och även om jag inte varit sjukt höjdrädd så är klädklättring i stora ekar inte riktigt min grej! Hittade några få fina löv innan vi gick hem. Efter lunch gick jag ut en sväng bara runt huset och plockade lite nypon. I min trädgård gick jag loss på lite Ljung, murgröna och aster. Sen gjorde jag en krans. Inte som jag tänkt mig men nöjd ändå!

Hade dock inte tråd till mer än en krans (hade tänkt göra en till mamma och pappa). Och hade inte pysselmaterial till lyktan. Det får bli en annan dag.

Istället gjorde jag en till Saffransäppelkaka som jag, tjejerna och en vän fikade på i solen på altanen! Mums!

Lämna ett svar