Kanelbullensdag

Om något råkat missa det (möjligt?) så var det Kanelbullens dag igår. Denna helg har verkligen varit fullmatad men bullbak tänkte jag inte prioritera bort. Först var det årets sista fotbollscup mellan 9-11 och vi var dyngsura och stelfrusna när vi kom hem. Finstrilt regn och blåst = inte mysigt att vara ut i. Så vi bytte om och drack te och åt lunch samtidigt som jag satte en bulldeg med saffran i. Sen iväg till Moas nästa aktivitet, Jujutsu. Lämnade och sen hem och jag bakade ut min deg medan min vän hämtade sin som hon gjort hemma och som nu skulle jäsa. Jag hade kanel/socker/smör blandning i fyllningen. På halva degen la jag äpple skuret i små bitar. Jag skar bara bitar och la i formar.

Min vän hade en fyllning med kanel/socker/smör/vaniljsocker/potatismjöl/rivet äpple och hon var lite mer ambitiös och vek degen och skar långa remsor som hon sen snurrade och snurrade till bullar. Superfina!

Våra tjejer kom in då och då och frågade när det var dags att äta bullar! Och när vi äntligen sa NU, då blev det glada miner. Vi testade alla tre sorterna och alla fick godkänt! Ledsen för dålig bild, var så trött igår att jag inte orkade göra något bättre.

2 thoughts on “Kanelbullensdag

Lämna ett svar