Försök till julspaning

Alltså ibland tror jag att jag bor i Grinchen-land. Nu jobbar jag hemifrån och min kommun är SÄMST på att plocka fram julgrejer. Jag kan möjligen förstå att man inte tar fram julen i september men i oktober är det hög tid enligt mig. Ja jag vet att inte alla håller med och jag hör suckar om att Halloween ska vara över innan julen får tas fram. Håller inte med. Chockerande eller hur?! 🙂

Jag har nu flera veckor försökt hitta årets Juleskum Blåbär och julmust. Jag handlar den mesta maten via Mathem och de har nu börjat få in julmust (även Vintermusten som är tillbaka i år) i sortiment och pepparkakor men ännu inget juligt godis. Min ICA Maxi har haft precis noll tills idag när jag sladdade förbi på lunchen. Då hade de fått in små flaskor Apotekarnes julmust men bara den vanliga, inte min favorit sockerfri. Sen hade de Juleskum original och Ahlgrens julgranar. Men om de nu fått Juleskum original måste de ju ha fått Blåbär också tycker jag och även granarna. Inget de tagit fram i alla fall. Och har de fått vanlig julmust borde de fått sockerfri. Suck.

Jag har kollat följande ställen i kommunen senaste veckorna: Ö&B (där jag hittade Twix och Fazer pepparkaka), Rusta (okej, grannkommunen men på gränsen), ICA Maxi, Nära och Kvantum, Coop osv osv. När min vän Julkulturcramar/Charlie erbjöd sig att skicka Juleskum blåbär (som hon och resten av julcommunityn hittat i sina butiker känns det som) borde jag ha nappat men jag trodde det skulle komma och det är ju egentligen ingen brådska. Jag bara vill testa NU.

Och jag hade velat dricka årets första julmust till min mysstund ikväll till denna goding! Som jag inte chansade med utan beställde online på Pressbyrån, annars hade jag väl fortfarande ränt runt och letat efter den i butikerna häromkring!

Vilket negativt inlägg men var tvungen att få det ur mig! Ikväll blir det te och årets första julmagasin, bra så!

2 thoughts on “Försök till julspaning

  1. Åh vad jag känner igen den där frustrerade känslan när man bara vill skrika högt i affärerna ’Fattar ni inte att det är JUL snart, det är ju redan OKTOBER!’ haha:D
    Det var ett år när jag var så frustrerad på vårat IKEA som var typ sist ut i hela Sverige med julgrejorna (kändes det som i alla fall!), och då var det så skönt att vräka ur sig frustrationen här på bloggen bland liksinnade…! Nu går jag och väntar på Pågens saffransgifflar och vörtbröd, men försöker intala mig att de inte är sena…vet ju att det inte kommer förrän i november…men ändå…!

Lämna ett svar