Pippi’s pepparkakshus

Jag har gjort egen kristyr! Jag vet, sorgligt att det tog 44 år men bättre sent än aldrig 🙂 Jag gjorde en sats med 4 dl florsocker, en äggvita, 1 tsk ättiksprit (12%). Sen delade jag upp den på tre delar och färgade rött, grönt och gult. Gjorde sen en sats till som fick förbli vit, används ju även till att sätta ihop huset.

Vi fick Pippis pepparkakshus i presskit från Annas peppakakor tidigare och när jag öppnade det så såg jag tyvärr att det var ganska många trasiga delar. Tråkigt förstås men inte jättekonstigt, det är ju pepparkakshus, inte cement. Jag köpte ett nytt och då skänks ju också pengar till flickor på flykt som är Rädda Barnen och Astrid Lindgren Aktiebolag kampanj i år. Lär mer här på Pippi of Today.

När jag började bygga ihop fick Moa feeling och fortsatte med några pepparkakor från förra helgens bakning! ?

Resultatet får ni se en annan dag när allt är ihopsatt. Eller om ni får se en hög när hela alltet rasat ?

Lämna ett svar