En hederlig jul med Knyckertz

Årets julkalender på SVT är baserad på böckerna om familjen Knyckertz. Jag har faktiskt inte läst de böckerna men har beställt hem en nu. Böckerna är skrivna av Anders Sparring och illustrerade av Per Gustavsson.

Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, beskriver berättelsen om Familjen Knyckertz som en humorkalender med mycket igenkänning ”i ett tvärtom-universum”. För i En hederlig jul med Knyckertz är normen att vara kriminell, och vi följer Ture som inte riktigt passar in.

– Han vill inget hellre än att hans familj ska leva ett vanligt liv där ingen sitter i fängelse. Han gör dem besvikna hela tiden när han inte vill gå den kriminella banan, säger Johanna Gårdare.

Pappan Bove och mamman Fia spelas av David Sundin och Gizem Erdogan. Deras två barn, Ture och Kriminellen, spelas av Axel Adelöw och Paloma Grandin.

Foto: Eva Edsjö/SVT

Lämna ett svar