Abstinens

Jag har verkligen julbloggsabstinens! Att få dela med mig av vardagen kring jul och julnyheter. Alltså till tiden mellan slutet av augusti och november typ. Samtidigt som jag älskar snön och att ljuset börjar återvända. Samtidigt som jag planerar för vad jag ska odla i pallkragar och växthus i år. Självklart hänger denna abstinens ihop med pandemin vi är mitt i, det är jag övertygad om. Annars brukar jag vara ganska less på julbloggandet så här års.

Ja ja. Vi försöker njuta av snön när den väl håller sig här. Det kom ju en del och det blev en hel del snowracer åkande. Sen töade och regnade det bort. Och det blev isgata delux. Till och med stannade jag inne en lunch (går alltid annars lunchpromenad) för det var så isigt. Sen kom det lite snö igen. Och det gick ganska bra tills jag skulle hämta bilen hos mamma och pappa och totalt hade glömt att de hade isgata på hela sin uppfart. Jag hade heller inte mina skor med broddar för jag skulle köra bil och gå inomhus. Ett steg in på nypudrad isgata och jag låg platt som en flundra på rygg. Blev mest arg på mig själv som inte tänkte. Kom upp fort. Lite ont i ena skinkan men inte värre än så. Hade ryggsäck på mig som säkert tog en del av smällen. Men jag spände hela kroppen och speciellt nacken (för att hålla upp huvudet och inte slå i) när jag föll. Tog någon timme sen kändes det som jobbig träningsvärk i hela kroppen men främst runt höfterna och nacke/axlar = mina problemområden annars också.

Så det gick ju bra men känt mig lite mörbultad senaste dagarna. Ska dock stretcha ut kroppen ordentligt idag och sen kan jag nog träna imorgon igen. Och snön är som sagt här igen och det är kallt, brrr. Ska bli riktigt kallt i helgen. För att vara i Stockholmstrakten alltså! Jämfört med Västernorrland tex har vi ju nästan barmark. Följer Underbara Clara och jösses vad snö de fått. Underbart vackert!

Nu har jag stillat lite abstinens i alla fall men jag återkommer säkert snart igen!

På tal om julen så lyckades jag norpa åt mig ett par småflaskor med julmust och en flaska äppelglögg på Mathem när jag beställde mat för ett par veckor sen så nu har jag börjat samla på mig lite inför Jul i Juli! Saffran har jag kvar så jag kan baka.

2 thoughts on “Abstinens

  1. Litet mysig läsning en kväll i MARS Nu skall jag skriva in i dagboken att inte glömma ATT FIRA JUL I JULI Önskar fortsatt goa dagar med planering i pallkragar +++ Jag planerar för Balkongen men JUL ÄR NR 1

Lämna ett svar