Riktig gran, plastgran eller ingen gran alls 2021?

Jag köpte ju en gran i blandning av PE och PVC plast förra året. Detta på grund av två fyrbenta ligister som fulländat vår familj. Om jag var nöjd? Nja. Ja det var toppen att den inte stod i vatten. Den satt fast i taket ( krok och starkt snöre höll bra). Men den var inte snygg. Eller det är inte samma som en riktig och jag var så missnöjd med den att jag knappt fotograferade den. Knappt något pynt längst ner (för dessa blev genast leksaker för katterna), inget av mitt finare pynt/kulor och hela granen är gles, smal och tråkig. Kanske fluffade jag den för lite men har svårt att se att jag skulle kunna få den bättre… Självklart bottnar allt detta i att jag älskar kungsgranar. Och en plastgran blir aldrig lika fin som en kungsgran, ingen jag har sett i alla fall. De dyrare är något bättre men inte alls som en riktig. Dels är ju alla plastgranar för ”perfekta” i sin form. En kon helt enkelt. Inte många riktiga granar som ser ut så. Dessutom är kungsgranar oftast täta och en plastgran är liksom randig med sina grenar. Här kan jag säkert fluffa till bättre men jag vet inte. Samma grej är det inte.

Sen funkade ju mitt snöre bra, granen var aldrig i närheten av att ramla och då kanske jag ändå vågar ha en riktig gran? En stor grej är ju att jag inte vill ha vatten över hela parketten. Bodde jag större så skulle helt enkelt inte katterna få vara i samma rum som granen på natten, det skulle göra mycket. Men nu bor vi inte så stort och det vore lite elakt att stänga av större delen av katternas domäner på natten.

Kaosbild när jag skulle försöka fotografera unge och två ligster på julafton!

Jag vill helt enkelt ha det det på bild 1 och inte det på bild 2. En ojämn, tät, bred äkta gran. Inte en smal, konformad, otät plastgran.

7 thoughts on “Riktig gran, plastgran eller ingen gran alls 2021?

      • Förstår din känsla, själv är jag allergisk mot gran så har aldrig haft en inne själv. Har också alltid haft dessa kon formade granar. Inte så fina! Men förra året hittade jag en på Jula och kostade runt 1000kr och den är så fin, mitt bästa köp någonsin. Så lik en ”riktig”gran man kan komma tror jag. Bara ett tips!

Lämna ett svar