Kyligare morgnar och drömma går ju

I morse var det bara 8 grader på skuggsidan. Min långhåriga katt tycker det är alldeles lagom! 🙂 Moa däremot vill fortfarande gå runt i sommarklänningar och sandaler. Jag tar gärna de lite kyligare morgnarna.

Igår tände jag för första gången på länge mitt batteridrivna ljus i ljusstaken. Mysigt! Även ställt in timern på fönsterbelysningen i köket. Kvällarna blir mörkare fort.

Fick jag drömma skulle jag göra om köket. Få till smartare förvaring, mer bänkyta och snyggare detaljer. Dock går inte ekonomin med på det så mitt nuvarande får duga. Det jag däremot är väldigt sugen på är att göra en altan på framsidan. Min trapp är idiotisk så till vida att stenplattan/trappstegen som är precis vid dörren är så pass liten att man inte kan stå på den och öppna dörren samtidigt. Dessutom fastnar snön i den ojämna stenplattan och bildar is och då blir det halt. Plus att jag vill få till en plats på framsidan att sitta och äta frukost i morgonsolen. Och, självklart, kunna pynta med ljusslingor och annat till jul!

Vill också byta ut mitt köksbord. En rejäl pjäs i massivt trä, 90×190 cm. Jättebra och stabilt förutom den där detaljen att 95% av tiden är vi två stycken som sitter där och resten blir mer en avställningsyta. Skulle vilja ha ett bord för fyra personer med möjligheten att dra ut till sex personer. Då skulle köket kännas större också. Men just nu känns det jobbigt att dra igång försäljning av bordet. Vi får se om jag får ändan ur eller inte.

Måste ju visa mina nya juliga pussel också. Röda Falcon är köp ett få ett på köpet. Det gröna påminner mig och stugan i The Holiday!

2 thoughts on “Kyligare morgnar och drömma går ju

    • Ja så är det. Drömmer helt klart om ett stort hus på landet (gärna Österlen) där jag kan gå loss med kärvar, granruskor och granar ute, massor av fönster att pynta osv. Och en gammal gjutjärnsspis i köket att laga mat på och pynta ovanför!

Lämna ett svar