Höstpyntat och julat

Häromdagen blev nästa julpussel klart. Dottern fotade.

Idag har jag också skivat apelsin och hängt på tork. Hängde först under kryddhyllan men se det drog till sig bananflugor så jag satte upp spikar i skafferiväggen och hängde de där. Dit in kommer de små flygarna inte.

Jag frostade också av ena frysen. Nu är jag redo för julbak!

Sen tog jag fram den stora rektangulära lyktan jag köpte förra julen. Och minipumporna. Och en Halloween-ig kruka. Och så tog jag in murgrönan som stått ute hela sommaren. Den kan jag inte ha inne för den är giftig för katterna men i lyktan går det bra! Stänglarna från den använder jag nog i julkransen sen i november. Moa satte dit lite rådjur och så var höstpyntet klart! Får räcka. Ska ju julpynta sen så måste ha kvar energi och lust till det ?

Kvällen avslutades med hemmagjord pizza och julfilm. Ett päron till farsa firar jul. En av mina måste filmer till jul. Moa ville se den. Fast den är på engelska. Hon fattade självklart inte allt men hon skrattade gott när Clark åkte vääääldigt snabbt ner för backen, när han fick vindsluckan i huvudet och när hela familjen blir som galna när ekorren kommer in med trädet. Ang det sista var vi rörande ense om att de var fåniga och om man snor ekorrens hus och drar in det då har ekorren rätt att bli lite sur.

Ja det var den dagen! Imorgon är det lördag och då blir det lite juligt fika. Lägger ut receptet här på eftermiddagen/kvällen förstås så kika in då!

Lämna ett svar