Elisabeths saffransäppelkaka

Idag gick vi besök och jag och Moa bakade en Saffransäppelkaka.

Elisabeths saffransäppelkaka

  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,5 g saffran
  • 4,5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2-3 äpplen
  • 50 g kallt smör
  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här: sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform. Rör ihop socker och ägg i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran i en annan. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Blanda i mjölken och fördela smeten i formen. Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i cirkelform i smeten och tryck till lätt. Hyvla över smöret och strö över pärlsockret. Grädda på näst nedersta falsen i 40-45 min och känn när kakan är färdig i mitten. Servera som den är eller med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Enda bilden som blev ?

Lämna ett svar