Då är julen slut för denna gång

Idag har jag plockat undan resten av julen. Allt utom de hyacinter och en amaryllis som fortfarande lever och blommar förstås. Och julpusslet jag håller på med. Det ska läggas klart.

Det är skönt att ta bort julen och återfå det klarare ljuset och renheten. Vid första advent: murrigt, massa pynt, varmt gult ljus från stjärnor och slingor. Nu: ljusa mer pastelliga färger, ganska lite prylar framme och klarare ljus.

Jag har ofta plockat bort julen redan på annandagen och definitivt före nyår men inte numera och det är jag glad för men till Tjugondag Knut kommer jag nog aldrig ha den kvar. Mycket beroende på att jag går all in redan före första advent, det blir en lång sträcka med jul. Jag har också ofta känt en trötthet med julbloggen efter nyår men inte längre. Vet inte varför.

Jag har ett par julböcker kvar att läsa innan jag går över till min andra favorit genre: deckare.

Sen ligger ju denna blogg aldrig nere helt, det är fortfarande En blogg om julen, året om!

4 thoughts on “Då är julen slut för denna gång

  1. För mig har det varit tvärtom, jag brukar ha inspiration till bloggen efter julen och det brukar kännas så vemodigt när julen är slut men i år har jag inte haft den inspirationen. Vi hade för ovanlighetens skull en vit jul men nu är det nästan som vår i luften!

Lämna ett svar