24 juli 2022

Då är Juliafton eller Jul i Juli till ända! Jag stod dagen innan och bakade dels den mjuka pepparkakan och dels vad som brukar heta kanelhjärtan men jag gjorde det med tre andra former. Dels de två jag fick från Göteborg när dottern var där med våra vänner för några veckor sedan. En pusselbit och en vacker stjärna! Pusselbit är ju klockrent för mig som redan börjar längta efter höstens pusselläggande 🙂 Jag tog även en form jag redan hade, en snögubbe. Tyckte det passade.

Som vanligt handlade Juliafton för mig om kontrasten sommar/jul och med nästan lika delar jul som sommar. Kanelkakorna och den mjuka pepparkakan. Vattenmelonfluff och bärkaka. Julgodis och ballerina kakor jag fyndade på Matsmart tidigare i år. Saffranssyrup jag köpte på Nedergården när vi var där och fikade förra veckan. Blommor plockade i trädgården och en liten julgran. Härligt med kontraster!

Lämna ett svar